TEKİRDAĞ / ŞARKÖY - Şarköy İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Kanser, önlenebilir, erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle tanı geciktiğinde tedavi de güçleşmektedir. Aynı zamanda sosyal, psikolojik, ekonomik yönden de hasta, hasta yakınları ve toplumun önemli bir kısmını etkileyebilmektedir. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi, toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak belirlenmiş olup her yıl düzenlenen etkinlikler kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Nis

Tekirdağ Geleceğini Meslek Liselerinde Tasarlıyor Projesi kapsamaında Okulumuz 8/A Sınıfı öğrencileri Şarköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti

Mrt

lkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır.

1-7 Mart Deprem Haftası'nda okulumuzda tahliye tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatta öncelikle tüm dersliklerde deprem anı uygulaması (çök kapan tutun) yapılmış, sonrasında dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılmış ve öğrencilerin önceden belirlenen acil toplanma bölgesinde toplanması sağlanmıştır.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji ve 1-7 Mayıs Bilişim Haftaları kapsamında farkındalık oluşturmak, internetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımının sağlanması amacıyla tüm iletişim mecralarının etkin şekilde kullanılmasıyla farkndalık oluşturulmak istrenmiştir.  Https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/dokumanlar-4.html adresinden Davranışsal Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Faaliyetlerine ulaşabilirsiniz.

Mrt

Kanser taramalarının en önemli bileşenlerinden biri farkındalık çalışmalarıdır. Mart ayı Kolorektal Kanser Farkındalık Ayı olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kabul edilmiş olup bu süre boyunca çeşitli etkinliklerle konuya ilişkin farkındalık oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Şbt

Ülkemizde farkındalık etkinlikleri kapsamında Uluslararası Çocukluk Çağı Kanserleri farkındalığının arttırılması ve hastalığın önlenmesi için toplumsal bilinci arttırmak, erken tanının önemini vurgulamak amacıyla okulumuzda bilgilendirmeler yapıldı.

Şbt

9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.

Şbt

4 Şubat Dünya Kanser Günü, kansere olan farkındalığı yükseltmek ve kanserin tanı, erken tedavi ve engellenmesine teşvik için her yıl 4 Şubat'ta düzenlenen uluslararası bir gündür

Ock

Çanakkale Savaşları'nın 109. Yıl  Dönümü Anma Törenleri kapsamında okulumuzda yarışma düzenlendi ve birinci olan eser belirlendi.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda Dede Korkut hikayeleri okutuldu ve 'Dede Korkut Tarzı Hikaye Yarışması ' düzenlendi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü"nden seçilen kelimelerle anlamlı cümle kurma etkinliğimiz okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Kas

Kanser, dünyada sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir sağlık problemidir.Akciğer kanseri, dünya çapında çok sayıda ölüme neden olan önemli bir halk sağlığı sorunudur.Pek çok toplum için bu kanser türünden sorumlu en önemli etken tütün kullanımıdır. Nitekim tütün tüketimindeki azalmayla akciğer kanseri görülme sıklığı da azalmaktadır.

Haz

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına karne töreniyle beraber noktayı koyduk.Okulumuzda her kademede not ortalamasıyla ilk 3´e giren öğrencilerimiz törende ödüllerini aldılar.

Mezuniyetiyle birlikte önümüzdeki sene aramızda olamayacak olan 8.sınıf öğrencilerimize hayatlarında başarı,sağlık ve mutluluk dileriz.